Plakat doček Nikšić

Otac Slobodan Jokić najavljuje svečani doček novoizabranih Mitropolita Joanikija i Episkopa Metodija u Sabornoj crkvi u Nikšiću

Otac Slobodan Jokić, arhijerejski namjesnik nikšićki najavljuje svečani doček novoizabranih Mitropolita Joanikija i Episkopa Metodija u Sabornoj crkvi u Nikšiću

 

U ponedjeljak 7. juna u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, u 18 časova, biće upriličen svečani doček novoizabranog Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i novoizabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

Protojerej Slobodan JokicTim povodom razgovarali smo sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Jokićem, arhijerejskim namjesnikom nikšićkim, koji naglašava da su dvojica novoizabranih arhijereja izdanci ovog podneblja, izdanci duhovnog rasadnika blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija.

„Sa radošću smo primili vijest njihovog izbora i dočekujemo njih dvojicu zajedno; Vladika Joanikije dolazi kao arhijerej koji je vodio Eparhiju budimljansko-nikšićku da predstavi narodu novog Episkopa koji će, ako Bog da, voditi nadalje ovu svetosavsku Eparhiju. Veliki su blagoslovi Božji, dakle, u ponedjeljak 7. juna, u 18 časova, u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, biće svečani doček Mitropolita Joanikija i Episkopa Metodija. Pozivamo vjerni narod da to bude dostojanstven i gospodski doček, onako kako Bog zapovijeda, prije svega, molitveni. Nikšić je pokazao da je grad Svetog Vasilija, litije nikšićke su pokazale dostojanstvo, da su iznad svih onih podjela koje nas opterećuju u svakodnevnom životu“, kazao je otac Slobodan.

Sa arhijerejskim namjesnikom nikšićkim protojerejem-stavroforom Slobodanom Jokićem razgovarala je Senka Čolović Šumić.