Zočište

Otac Stefan (Milenković): Majka Božija ima zastupništvo i strah za naše duše i naše spasenje

Ime: 14.10.2021 O. Stefan Zociste; Opis: Otac Stefan (Milenković) Tip: audio/mpeg

Na praznik Pokrova Presvete Bogorodice, 14. oktobra 2021. godine, u manastiru Sv. lekara i besrebrenika Kozme i Damjana u Zočištu, na svetom srpskom Kosovu i Metohiji, u Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj, Svetu liturgiju predvodio je iguman ove svetinje, arhimandrit Stefan (Milenković), izvestio je Radio “Slovo ljubve”.

Otac Stefan (Milenković)Otac Stefan je sabranima uputio divno slovo o prazniku kada je Ona kao naša Vladičica rasprostrla nad nama “blagodat Božiju koja nas štiti i čuva u njenim molitvama, molitveni pokrov”.

Presveta Bogorodica se “zauzima samo za one koji su više Marija nego Marta”, kaže o. Stefan, ukazujući da svi oni koji nisu u svetome hramu i ne mole se kada treba, niti to čine kod svojih kuća, nisu pod pokrovom Božijim.

“Oni koji su u Crkvi, njima ni vrata pakla neće ništa nauditi i Majka Božija, koja je naša Vladarka u Crkvi Božijoj, ona je ta koja se zato i za nas moli i plače”, rekao je o. Stefan podsećajući da su mnoge ikone proplakale, da pokažu kako “Majka Božija ima zastupništvo i strah za naše duše i naše spasenje i plače i vidljivo nama, da bismo znali kako ona plače pred Bogom za grehe naše”.

“Moramo da se kajemo i mi i da plačemo i tražimo oproštaj od Boga, da bi Majka Božija imala mogućnost da se zauzme za nas, da nas Gospod pogleda”, ističe o. Stefan.

Izvor: Radio “Slovo ljubve”