Otac Velibor Dzomic

Otac Velibor Džomić za “Slovo ljubve”: Dužnost nam je da čuvamo mir

Ime: 05. 09. 2020 Otac Velibor Dzomic; Opis: Dužnost nam je da čuvamo mir Tip: audio/mpeg

Protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske bio je danas, 4. septembra 2020. godine, gost Radija “Slovo ljubve” i u razgovoru koji je vodila Sanja Panović, o. Velibor je istakao: “Prvi put u Crnoj Gori od 1851. godine centralna vlast je promenjena na miran način u izbornom procesu koji nije bio baš ravnopravan što se tiče ostalih učesnika koji nisu bili na vlasti”.

Govoreći o trenutnoj situaciji u vezi sa sudskim procesima protiv sveštenstva Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske prota Velibor Džomić je podsetio na ono što je od početka govorio: „To su montirani procesi i tu nema nikakve krivične odgovornosti”. Prota Džomić je kazao da nam je dužnost da čuvamo mir – apelovao je na mir i bratsku ljubav i ukazao na odgovornost i emancipovanost sveštenstva pljevaljskog povodom incidenata vezanog za džamiju: „Svi smo to osudili iz jednoga glasa, iz jednoga grla, iz jedne duše.

To su uradili neki bezumnici i bezbožnici koji ne znaju ni za Boga ni za svetinju. Sveštenici su poslali sjajnu poruku, lideri nove koalicije takođe – da ćemo i Husein-pašinu džamiju, svetinju naše braće islamske vere, braniti na isti način kao što smo branili svoje pravoslavne. To je nama dužnost!“, podvukao je o.Velibor Džomić.

Izvor: Radio “Slovo ljubve”

Foto: Radio “Slovo ljubve”