3

Patrijarh Irinej obišao Radio Svetigoru

Njegova svetost Patrijarh srpski g. Irinej tokom dvodnevne posjete Mitropoliji crnogorsko-primorskoj (21-22.jula) obišao je zajedno sa Visokopreosvećenim Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem prostorije Radio Svetigore i Portala Mitropolije.

Patrijarha su sa radošću dočekali direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Svetigore, protojerej-stavrofor Dalibor Milaković i protojerej Nikola Pejović, kolektiv ovog vaseljenskog radija koji ove godine proslavlja 20 godina postojanja.

Njegova svetost Patrijarh Irinej je čestitao ovaj značajan jubilej i zahvalio se svima koji rade na ovom polju crkvene misije. Blagoslovio je dalji rad crkvenih medijskih pregalaca u nadi da će još dugo sijati i širiti Riječ Jevanđelja Hristovog.

Oci su Prvojerarha Srpske pravoslavne crkve upoznali sa radom, pokrivenošću i daljim planom razvoja Radio Svetigore i medija koji egzistiraju pri Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Svetigora svoje svjedočenje Gospoda i vjere pravoslavne počela je sa blagoslovom blaženog spomena Patrijarha srpskog Pavla i Mitropolita Amfilohija na Duhove 7. juna 1998. godine a ovo je prva posjeta Patrijarha srpskog Irineja ovom crkvenom radiju.

Svjatjejši je u Crnoj Gori boravio povodom hirotonije vladike Metodija (Ostojića) u Episkopa dioklijskog, vikarnog Episkopa Mitropolita Amfilohija. Juče je načalstvovao Svetom liturgijom i svečanom  hirotonijom u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.