Промоција кљиге Милана Кнежевића

Пјесничка и морална подршка Милану Кнежевићу

Нова, пета књига поезије Милана Кнежевића “Нијеми дијалози“ представљена je, у сриједу, 18. октобра 2017, у оквиру трибине УКЦГ „Свободијада“, у Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу.
У име издавача – Удружења књижевника ЦГ, уводном ријечју обратио се књижевник Новица Ђурић, предсједник. О књизи „Нијеми дијалози“ су говорили: Ранко Јововић, који је написао предговор, Илија Лакушић и Драган Копривица, аутор поговора. Вече је водила пјесникиња Милица Бакрач, уредник трибине..
Милан Кнежевић је рођен 1980. године у Подгорици. Дипломирао је на Филозофском факултету у Никшићу, на Одсјеку за српски језик и књижевност. Године 1997. проглашен је за најбољег младог пјесника у избору Радија Црне Горе и Библиотеке „Радосав Љумовић“. Представљен је у двијема колективним збиркама младих пјесника: „Дан послије будућности“ и „Предио у праскозорје“. Један је од аутора с простора бивше СФРЈ заступљених у антологији „Ван кутије“, а заступљен је и у антологијама црногорске поезије.
Досада је објавио четири збирке поезије: „Депонија снова“, „Авлија бивших“, „Дневник ситних грехова“ и „Електронска идентификација бирача“. Члан је Удружења књижевника Црне Горе.