Promocija kljige Milana Kneževića

Pjesnička i moralna podrška Milanu Kneževiću

Nova, peta knjiga poezije Milana Kneževića “Nijemi dijalozi“ predstavljena je, u srijedu, 18. oktobra 2017, u okviru tribine UKCG “Svobodijada“, u Društvu crnogorsko-ruskog prijateljstva “Sveti Georgije“ u Nikšiću.
U ime izdavača – Udruženja književnika CG, uvodnom riječju obratio se književnik Novica Đurić, predsjednik. O knjizi “Nijemi dijalozi“ su govorili: Ranko Jovović, koji je napisao predgovor, Ilija Lakušić i Dragan Koprivica, autor pogovora. Veče je vodila pjesnikinja Milica Bakrač, urednik tribine..
Milan Knežević je rođen 1980. godine u Podgorici. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odsjeku za srpski jezik i književnost. Godine 1997. proglašen je za najboljeg mladog pjesnika u izboru Radija Crne Gore i Biblioteke “Radosav Ljumović“. Predstavljen je u dvijema kolektivnim zbirkama mladih pjesnika: “Dan poslije budućnosti“ i “Predio u praskozorje“. Jedan je od autora s prostora bivše SFRJ zastupljenih u antologiji “Van kutije“, a zastupljen je i u antologijama crnogorske poezije.
Dosada je objavio četiri zbirke poezije: “Deponija snova“, “Avlija bivših“, “Dnevnik sitnih grehova“ i “Elektronska identifikacija birača“. Član je Udruženja književnika Crne Gore.