Svetosavnik

Pjevačko društvo “Svetosavnik“ obilježilo 10 godina postojanja

Ime: 15.10.2018 Mitropolit Svetosavnik; Opis: Pjevačko društvo "Svetosavnik“ obilježilo 10 godina postojanja Tip: audio/mpeg

Srpsko pjevačko društvo “Svetosavnik“ iz Podgorice obilježilo je jubilej-deset godina postojanja, predivnim koncertom koji je sinoć održan u kripti podgoričkog Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

Skup je blagoslovio Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije koji je kazao da se u Boga nada da će ovom pjesmom vaskrsnuti i manastir Svetog Marka koji je zapustio.

Propojao je, u ovo naše vrijeme, ovaj Saborni hram u Podgorici i drugi hramovi u okolini“-rekao je Mitropolit Amfilohije i zahvalio “Svetosavniku“ koji divno i dostojno svoga imena poje i pojaće i ubuduće i pomolio se da vaskrsne i dječji hor u ovom gradu.

On je pozvao sva tri podgorička hora da svoji sabornim pojanjem obraduju danas stradalnog Patrijarha Antiohijskog Jovana desetog i našeg Patrijarha Irineja, koji će u 16 časova posjetiti Saborni hram Hristovog Vaskrsenja.

Vladika Amfilohije se pomolio Bogu da se poprave odnosi između Patrijarha Carigradskog Vartolomeja i Patrijarha Ruskog Kirila.

Nadamo se da će Patrijarsi ponovo služiti zajedno, ako neće negdje drugo, mi ih pozivamo ovdje na ovaj naš hram, da svi naši horovi pojaju pjesmu Bogu i našim Patrijarsima.”