Janja Todorovic

Под сјајем витлејемске звијезде: Јања Тодоровић о односу Православља и астрологије

Име: 11.01.2020 astrologija; Опис: Јања Тодоровић о односу Православља и астрологоије Тип: audio/mpeg

А кад се роди Исус у Витлејему Јудејском за време цара Ирода, а то дођоше мудраци са Истока у Јерусалим говорећи: “Где је Цар јудејски што се родио, јер смо видели звезду његову на Истоку и дошли смо да му се поклонимо”   (Матеј 2,1-12).

“По недокучивом Божијем промислу, улазак у Цркву, у време мог интересовања за астрологију, био је на сам Божић, баш кад се певао божићни тропар, а иза тога свештеник у беседи астрологе назвао лажним пророцима који варају многе, па и изабране. Мом запрепашћењу није било краја, јер нигде нисам чула такве речи. Обузео ме је страх Божији, јер сам веровала да преко астрологије служим Богу и људима; и стид, због прелести духовне до које сам доспела из незнања истините науке Божије.

Одбацивши служење оцу лажи свецелим истинитим покајањем, са вером да је таква вера Божија, проповедала сам у послушности Цркви, кад је за то дошло време, обману окултног сујеверја осветљену Еванђељем Христовим, ради спаса душе моје и ближњих, који страдају уловљени у ову замку” (из књиге “Витлејемска звезда” Јање Тодоровић.