Obnova Crkve U Rozajama

Црква Ружица у Рожајама

Са свештеником Слободаном Радојевићем разговарали смо о обнови цркве Ружице у Рожајама

Име: 30.06.2018. o.Slobodan radojevic Rozaje; Опис: Са свештеником Слободаном Радојевићем разговарали смо о обнови цркве Ружице у Рожајама Тип: audio/mpeg

Радови на обнови Цркве Ружице у Рожајама почели су прије десетак дана, након што су у последње двије године прикупљана средства за њену обнову. Свештеник Слободан Радојевић каже да највећу захвалност за обнову ове Светиње дугује Митрополиту Амфилохију. У обнови су, према његовим ријечима, учествовали и Влада Републике Србије, православни вјерници као и представници Исламске заједнице како из Рожаја тако и из иностранства.

Црква Ружица датира из доба Немањића а срушена 1634. године. Поново је подигнута 1924. и срушена по завршетку Другог свјетског рата од стране комуниста, међу којима су већина били исламске вјероисповијести али је, на жалост, било и православних. Црква Ружица, по којој је и град у коме се налази добио име, подигнута је по трећи пут 1992.године, а њена обнова ће, према предвиђањима оца Слободана трајати до краја августа.

Obnovimo Crkvu Ruzicu