Obnova Crkve U Rozajama

Crkva Ružica u Rožajama

Sa sveštenikom Slobodanom Radojevićem razgovarali smo o obnovi crkve Ružice u Rožajama

Ime: 30.06.2018. o.Slobodan radojevic Rozaje; Opis: Sa sveštenikom Slobodanom Radojevićem razgovarali smo o obnovi crkve Ružice u Rožajama Tip: audio/mpeg

Radovi na obnovi Crkve Ružice u Rožajama počeli su prije desetak dana, nakon što su u poslednje dvije godine prikupljana sredstva za njenu obnovu. Sveštenik Slobodan Radojević kaže da najveću zahvalnost za obnovu ove Svetinje duguje Mitropolitu Amfilohiju. U obnovi su, prema njegovim riječima, učestvovali i Vlada Republike Srbije, pravoslavni vjernici kao i predstavnici Islamske zajednice kako iz Rožaja tako i iz inostranstva.

Crkva Ružica datira iz doba Nemanjića a srušena 1634. godine. Ponovo je podignuta 1924. i srušena po završetku Drugog svjetskog rata od strane komunista, među kojima su većina bili islamske vjeroispovijesti ali je, na žalost, bilo i pravoslavnih. Crkva Ružica, po kojoj je i grad u kome se nalazi dobio ime, podignuta je po treći put 1992.godine, a njena obnova će, prema predviđanjima oca Slobodana trajati do kraja avgusta.

Obnovimo Crkvu Ruzicu