Poetsko Vece Miroslava Aleksica 6

Поетско вече Мирослава Алексића у Никшићу

Име: 21.05.2022-Poetsko vece Miroslava Aleksica u Niksicu; Опис: Поетско вече Мирослава Алексића у Никшићу Тип: audio/mpeg

У Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“, у Никшићу, у петак 20 маја 2022. године одржано је пјесничко вече једног од најзначајних савремених српских пјесника, Мирослава Алексића из Новог Сада.

 

Аутор је више књига поезије, која је превођена на неколико страних језика, добитник престижних књижевних награда и признања, међу којима и Змајеве награде.

О поезији Мирослава Алексића, који је рођени Врбашанин, а потиче из Опутне Рудине, подручја на граници са Херцеговином и Никшић доживљава као свој град, говорили су: професор Радинко Крулановић, предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и професор Алексије Гргур из Гацка.

Бројној публици, пријатељима, пјесницима, љубитељима поезије обратио се и сам аутор, говорећи одбаране стихове из књиге „Траварев наследник”.

Поезију Мирослава Алексића читао је глумац Велизар Касалица. Догађају је присуствовао и начелник Општине Гацко др Огњен Милинковић.