Krstionica Miholjska Prevlaka

Појачано присуство полиције у Тивту: Грађани се окупљају код крстионице

Због евидентног појачаног присуства полиције у Тивту у протеклих неколико сати, вјерници Митрополоије црногорско-приморске почели су се окупљати у манастиру Светог архангела Михаила на Превлаци, сумњајући да се полиција припрема да асистира у рушењу објекта крстионице која је лани без формалне дозволе државе, подигнута на обали мора у манастиру, преносе Вијести.

На тај закључак грађане је како истичу, навела и јутрошња акција грађевинских инспектора и полиције који су порушили нелегално грађени објекат манастирског конака МЦП у Зогању код Улциња.

“Имајући у виду и недавну изјаву премијера Душка Марковића да нису заборавили на крстионицу на Превлаци коју су безуспјешно покушали срушити лани, али је народ тада одбранио, као и чињеницу да је у Тивту виђена велика концентрација полиције са доласком Интервентне јединице из Херцег Новог и више марица, то су се вјерници почели спонтано окупљати у манастиру да поновно, ако буде требало, одбранимо крстионицу”, казао је “Вијестима” свештеник Мијајло Бацковић.

Он је додао да је међу полицајцима који су данас виђени у Тивту био и инспектор који је у априлу “предводио ноћни покушај полицијског десанта на Превлаку”, а што је додатно узнемирило грађане.

“Ми смо у међувремену, на суду срушили прошлогодишње рјешење Грађевинске инспекције МОРТ-а о уклањању кртсионице, тако да држава ако буде поново сада кренула на њу, то ради потпуно нелегално јер не може рушити тај објекат само на основу рјешења министарства или Владе, већ мора добити правоснажну пресуду у судском поступку који је у међувремену покренут”, казао је свештеник Бацковић за Вијести.