Okt 2020 Arhijerejksa Liturgija Na Pokrov Presvete Bogorodice U Djurdjevim Stupovima

Praznik Pokrova Presvete Bogorodice proslavljen u Đurđevim Stupovima

Ime: 14.10.2020 Vl adika Joanikije; Opis: Praznik Pokrova Presvete Bogorodice proslavljen u Đurđevim Stupovima Tip: audio/mpeg

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije služio je, na praznik Pokrova Presvete Bogorodice, u srijedu 14. oktobra 2020. sa sveštenstvom Svetu Arhijerejsku Liturgiju u manastiru Đurđevi Stupovi.

U liturgijskoj propovjedi, Preosvećeni Episkop je kazao da je Presveta Djeva Bogorodica majka Spasitelja našeg Gospoda Isusa Hrista i to je ono najvažnije, najuzvišenije što se o Njoj može reći. Bez bogomaterinstva, poučavao je Vladika, ne bi bilo spasenja roda ljudskog.

Tako vjerujemo i tako ispovjedamo, da Gospod nije došao u ovaj svijet, primio ljudsku prirodu i postao kao jedan od nas ne bi bilo spasenja. Gospod je mogao i na neki drugi način da spasi rod ljudski, ali je na ovaj način, svojim dolaskom pokazao svoju ljubav, a Njegovo cjelokupno djelo je ljubav prema rodu ljudskom. To je ona ljubav koja je sebe posvjedočila Krstom, žrtvom Hristovom, izlivanjem živonosne krvi na Krstu. To je ljubav koja se žrtvuje“, rekao je Episkop.