Okt 2020 Arhijerejksa Liturgija Na Pokrov Presvete Bogorodice U Djurdjevim Stupovima

Празник Покрова Пресвете Богородице прослављен у Ђурђевим Ступовима

Име: 14.10.2020 Vl adika Joanikije; Опис: Празник Покрова Пресвете Богородице прослављен у Ђурђевим Ступовима Тип: audio/mpeg

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је, на празник Покрова Пресвете Богородице, у сриједу 14. октобра 2020. са свештенством Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

У литургијској проповједи, Преосвећени Епископ је казао да је Пресвета Дјева Богородица мајка Спаситеља нашег Господа Исуса Христа и то је оно најважније, најузвишеније што се о Њој може рећи. Без богоматеринства, поучавао је Владика, не би било спасења рода људског.

Тако вјерујемо и тако исповједамо, да Господ није дошао у овај свијет, примио људску природу и постао као један од нас не би било спасења. Господ је могао и на неки други начин да спаси род људски, али је на овај начин, својим доласком показао своју љубав, а Његово цјелокупно дјело је љубав према роду људском. То је она љубав која је себе посвједочила Крстом, жртвом Христовом, изливањем живоносне крви на Крсту. То је љубав која се жртвује“, рекао је Епископ.