Dscn1315

Praznik Svetog Pantelejmona proslavljen u Visokim Dečanima

Ime: 10. 08. 2019. Sveti Pantelejmon u Decanima; Opis: SKUD "Izvor“ iz Pariza podijelilo pomoć djeci Metohije Tip: audio/mpeg

SKUD “Izvor“ iz Pariza podijelilo pomoć djeci Metohije

Na praznik Svetog Pantelejmona  u petak 9. avgusta sveštenik Igor Karanović paroh u Debeljači kod Pančeva  služio je Svetu liturgiju u manastiru Visoki Dečani uz sasluženje oca Vladana Vukomanovića, nedavno rukopoloženog sveštenika u Tutinu i uz divno pojanje dečanskih monaha.

U toku bogosluženja osveštano je slavsko žito, povodom krsne slave oca Danila Dečanca. Otac Igor je već nekoliko dana sa sa svojom djecom u manastiru Dečani pa je u razgovoru sa sestrom Oliverom Radić novinarom i profesorom iz Orahovca podijelio svoje utiske, ali i poslao blagoslove velike Dečanske svetinje našim slušaocima.

Nakon Liturgije u Dečanima članovi SKUD ,,Izvor“ iz Pariza su, u saradnji sa manastirom Dečani i ocem Isaijom, podijelili poklone i novčanu pomoć za 63-oje djece iz različitih dijelova Metohije ( Orahovac, Velika Hoča, Rudice, Osojane i druga). Djeca su sa roditeljima  došla u manastir, tako da se na manastirskom čardaku gdje su im darovi uručeni, okupila Metohija u malom.

O akciji ,,Srcem za srce Srbije” koja se ponovila već  deseti put Olivera Radić je razgovarala sa Daliborom Ignjatovićem predsjednikom društva i Dubravkom Stijović sekretarom SKUD ,,Izvor“ iz Pariza kao organizatorima i koordinatorima akcije.

Na tonskom zapisu blagodarimo sestri Oliveri Radić iz Orahovca.