Švedska

Predavanje monaha dr Pavla Kondića posvećeno 800 godina samostalnosti SPC u Ulofstremu u Švedskoj

Ime: 26.02.2020 Otac PAVLE KONDIC U SVEDSKOJ 800 GODINA SAMOSTALNOSTI SPC JAGODE SVETOG GEORGIJA; Opis: Jagode svetog Georgija Tip: audio/mpeg

Jagode svetog Georgija

U nedelju, 23. februara, Svetu liturgiju u manastiru Svetog Velikomučenika Georgija u Ulofstremu u Švedskoj, služili su protosinđel Metodije Lazić i protojerej Željko Bjelić, paroh pri manastirskoj parohiji. Poslije bogosluženja, u crkvenoj sali, monah dr Pavle Kondić održao je predavanje posvećeno 800 godina samostalnosti Srpske Pravoslavne Crkve.

Švedska 2U znak zahvalnosti za misionarsku službu na prostorima Švedske i 75. godina života, prota Željko predao je dar protosinđel u o. Metodiju, ikonu Svetog Sergija Radonješkog.

Ikonu Svetog Serafima Sarovskog sa česticom zemlje iz Divjejeva gde se podvizavao ovaj ugodnik Božji, kao i umjetnički izrađenu kašičicu za Sveto pričešće, o. Željko je darovao monahu Pavlu, za manastir Svete Trojice Stanjevići, kao dar i spomen nerazorive bogoslužbene veze ova dva manastira i duhovne zajednice vernika koji se u njima sabiraju na molitvu.