Promocija Tripka Draganica

Представљена нова књига доц. др Трипка Драганића „Савремени изазови и утицаји вјерског туризма“

На трибини УКЦГ „Свободијада“, која се одржава у Друштву црногорско-руског пријатељства ,,Свети Георгије“ у Никшићу, у четвртак 23. новембра 2017, представљена је нова књига доц. др Трипка Драганића „Савремени изазови и утицаји вјерског туризма“.

Трипко Драганић је докторирао на тези „Савремени изазови и утицаји вјерског туризма“ на Универзизету у Београду, а објавио је бројне стручне радове и студије из економије, туризма и менаџмента, казала је у уводној ријечи Милица Бакрач, уредница трибине „Свободијада“.

Аутор је и књига поезије: Преврнута плоча, Нама звона звоне, Очев орден и Камени пирг. Пред никшићком публиком он је говорио одабране стихове из свог стваралаштва.

Драганићевапоезија је објављивана у познатим књижевним часописима, ревијама и новинским и интернет публикацијама. Превођен је и заступљен у више пјесничких антологија. Члан је Удружења књижевника Црне Горе и оснивач и предсједник Друштва ,,Никола Тесла“.

Књигу„Савремени изазови и утицаји вјерског туризма“, која је Драганићев научни рад, објавио је Институт за српску културу из Никшића у чије име се обратио Радисав Маројевић, а о књизи су говорили: проф. др Мирослав Додеровић и др Миодраг Чизмовић.