Promocija Tripka Draganica

Predstavljena nova knjiga doc. dr Tripka Draganića „Savremeni izazovi i uticaji vjerskog turizma“

Na tribini UKCG „Svobodijada“, koja se održava u Društvu crnogorsko-ruskog prijateljstva ,,Sveti Georgije“ u Nikšiću, u četvrtak 23. novembra 2017, predstavljena je nova knjiga doc. dr Tripka Draganića „Savremeni izazovi i uticaji vjerskog turizma“.

Tripko Draganić je doktorirao na tezi „Savremeni izazovi i uticaji vjerskog turizma“ na Univerzizetu u Beogradu, a objavio je brojne stručne radove i studije iz ekonomije, turizma i menadžmenta, kazala je u uvodnoj riječi Milica Bakrač, urednica tribine „Svobodijada“.

Autor je i knjiga poezije: Prevrnuta ploča, Nama zvona zvone, Očev orden i Kameni pirg. Pred nikšićkom publikom on je govorio odabrane stihove iz svog stvaralaštva.

Draganićevapoezija je objavljivana u poznatim književnim časopisima, revijama i novinskim i internet publikacijama. Prevođen je i zastupljen u više pjesničkih antologija. Član je Udruženja književnika Crne Gore i osnivač i predsjednik Društva ,,Nikola Tesla“.

Knjigu„Savremeni izazovi i uticaji vjerskog turizma“, koja je Draganićev naučni rad, objavio je Institut za srpsku kulturu iz Nikšića u čije ime se obratio Radisav Marojević, a o knjizi su govorili: prof. dr Miroslav Doderović i dr Miodrag Čizmović.