Otac Siniša Smiljić

Preko hiljadu Ulcinjana, oko 70 Albanaca, potpisalo peticiju podrške o. Siniši Smiljiću

Više od hiljadu Ulcinjana, među kojima je i oko 70 Albanaca, potpisalo je peticiju podrške o. Siniši Smiljiću, koja je juče pokrenuta u Ulcinju.

U najnovijem progonu vlasti na Crkvu i sveštenstvo, protiv protojereja Siniše Smiljića, ulcinjskog paroha, nedavno je pokrenut postupak otkazivanja boravka u Crnoj Gori, gdje živi od svoje 15 godine. Ako vlast istraje u svojoj namjeri on i njegova porodica biće prinuđeni da napuste Ulcinj i Crnu Goru.

Potpisivanje peticije je počelo juče i trajaće još danas. Svi koji žele da daju podršku ocu Siniši peticiju mogu potipisati ispred Hrama Svetog Nikole u Ulcinju ili na https://www.peticije.online/

Nedavno je Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, prilikom obilaska manastira Svetoga Vasilija Ostroškoga na Briskoj gori kod Ulcinja, čiji su konaci srušeni 10. juna ove godine od strane obezbožene vlasti, kazao da ovo što se događa ovdje se ne događa nigdje u svijetu, da vlasti pošalju protivterorističke jedinice na četiri monahinje, kao da su teroristi, i da prijete protjerivanjem o. Siniše Smiljića, ali i drugih sveštenika.

Danas se po pozivu u stanicu Granične policije u Pljevljima javio i arhijerejski namjesnik pljevaljski protojerej-stavrofor Saša Janjić. Pretpostalja se da je to uvod u njegovu deportaciju s obzirom da je državljanin BiH.

Vesna Dević