Milos Kovic- Foto Marija Jankovic

Prof. dr Miloš Ković: “Litije u Crnoj Gori pokazale put kako treba braniti Kosovo i Metohiju“

Ime: 23.06.2020 Intervju Prof. dr Milos Kovic; Opis: Litije u Crnoj Gori pokazale put kako treba braniti Kosovo i Metohiju Tip: audio/mpeg

“Bitka na Kosovu još traje. A borba za Kosovo tek počinje! Na litijama u Crnoj Gori se vidi i kako treba braniti Kosovo i Metohiju. Mi branimo budućnost naše djece. Bitka za Kosovo se svakoga dana bije. I u Crnoj Gori i u Srbiji i na Kosovu i Metohiji“- kaže prof. dr Miloš Ković, sa kojim smo u navačerje Vidovdana razgovarali o Kosovskom zavjetu – o narodnoj i ličnoj borbi za našu Svetu zemlju.

Stranke nemaju tu snagu da nose borbu za Kosovo i Metohiju. Mediji nisu slobodni u Srbiji. To je potvrdio apel za Kosovo i Metohiju. Naša djeca su i po ustavu i po osjećanju i po zavjetu jednako na Kosovu kao i u Srbiji. Na primjer u Aranđelovcu.

Uloga Crkve biće odlučujuća u borbi za Kosovo. Nakon nedavne posjete Lavrova Beogradu, ohrabrujuće, primijetili smo smanjenu retoriku razgraničenja naših vlasti. Uloga Rusije biće velika i važna u našoj borbi. Naša poruka je poruka je mira. Ali mi ne možemo odustati od svoje Svete zemlje“-kaže prof. dr Ković.

Obnova svijesti našeg naroda treba da bude hrišćanska i pravoslavna. A tu je i obnova zavjeta, svijesti, vojne snage i ekonomije- mišljenja je Ković koji slušaocima našeg Radija, u navečerje Vidovdana, upućuje snažnu vidovdansku poruku.

On poručuje da je naša istorija, istorija preispitivanja o očuvanju ili napuštanju Zavjeta.

Ostanimo vjerni Kosovskom zavjetu i Carstvu nebeskom. Između istine i laži opredijelimo se za istinu. To su radili naši preci. To je naša budućnost“- poručuje profesof Miloš Ković.

Potpišite peticiju: Podrška za odbranu Kosova i Metohije – Pristupite Pokretu za odbranu Kosova i Metohije