Отац Слободан Лукић

Прослава Видовдана у Црмници

Име: 28.06.2020 Besjeda oca Slobodana Lukica Brceli; Опис: Празник Видовдан свечано је прослављен у Црмници Тип: audio/mpeg

Празник Видовдан свечано је прослављен у Црмници

Традиционални Видовдански сабор које се сваке године одржава у манастиру Свeтог Николе у Брчелима започео је служењем свете Литургије којом је началствовао игуман манастира, јеромонах Никон Кокотовић, уз саслужење пароха црмничког јереја Слободана Лукића и ђакона при храму Светог Димитрија у Подгорици, Павла Божовића.

У литургијској бесједи отац Слободан је подсјетио на значај мученичке жртве Светог Лазара и свих српских мученика који су пострадали за вјеру хришћанску од Косовског боја до наших дана. И данас се налазимо пред истим избором као Лазар на Косову, којем царству да се приволимо. Само слиједећи Лазара и његове завјет, бићемо на спасоносном путу, поручио је отац Слободан.

Након Литургије одслужен је парастос свим пострадалим за вјеру и отечество од Косова до данас. Потом је празновање настављено уз свечану трпезу коју су приредили братство манастира, ЦО Црмница и Удружење Црмничана “13. јул”.