Otac Predrag Krstovdan

Proslavljena slava crkvišta posvećenom Vozdviženju Časnog Krsta

Ime: 28.09.2019 O. Predrag Scepanovic slava Hrama Vozdvizenja Casnog Krsta; Opis: Proslavljena slava crkvišta posvećenom Vozdviženju Časnog Krsta Tip: audio/mpeg

I ovog 2019-og Ljeta Gospodnjeg, kao i prethodnih  godina  proslavljena je slava crkvišta, podno Veljeg brda, u mjestu Lužani, posvećena Vozdviženju Časnog Krsta

Slavsku Liturgiju je služio protojerej Predrag Šćepanović, uz pomoć  vjernog naroda Tološke parohije, koji je i ovog prelijepog sunčanog dana došao da prinese svoje molitve, između ostalog i za obnovljenje i ove svetinje Božije.

Dsc 0420Otac Predrag je istakao da ga mnogi pitaju kada će krenuti obnova, i naglasio da je obnova u svima nama i da obnavljajući sebe molitveno, posjećujući Svetinje i vaspitavajući djecu, obnavljamo i hram. Na kraju je poželio da svima “rodi vinova lozica, a u polju pšenica bjelica, a u kući sve zdrava dječica“.

Nakon  Svete službe Božije, nastavljeno je saborovanje uz tzv. tološki sto ljubavi, gdje se sav narod Božiji i tjelesno okrijepio zahvaljujući kumovima slave, crkvenom odboru i svakom ponaosob koji je od svog srca donio uzdarje.

Smilja Vlaović