Viber Image 2020 05 03 16 06 27

Прослављена слава параклиса посвећеног Владики Николају у манастиру Свети архангели код Призрена

Име: 03. 05. 2020 Otac Isidor Sveti Arhangeli; Опис: Прослављена слава параклиса посвећеног Владики Николају у манастиру Свети архангели код Призрена Тип: audio/mpeg

На другу недјељу по Васкрсу посвећену женама мироносицама и празник Светог Владике Николаја охридског и жичког параклис посвећен српском Златоусту, у манастиру Светих Архангела код Призрена прославио је свог небеског покровитеља.

Слава капеле прослављена је у конаку манастира у кругу манастирске обитељи, без присуства вјерника како би биле испоштоване мјере забране окупљана изазване корона вирусом. Светим богослужењем началствовао је јеромонах Исидор (Јагодић), замјеник ректора Призренске Богословије уз саслужење игумана ове Свете обитељи Архимандрита Михаила и свештеника Јована Радића пароха призренског и професора Богословије Светох Кирила и Методија.

Честитајући оцу Михаилу и осталој братији Светих архангела славу, отац Исидор је у проповиједи, на чијем тонском запису благодаримо оцу Јовану Радићу, казао да је Свети Владика Николај златоусти проповиједник васкрслога Христа (како се каже у тропару).

Дошавши и видјевши, као и жене мироносице, на свом личном нивоу, празан гроб Васкрслога Христа Свети Владика Николај је проповједао радост васкрсења Христовога оном ширином духа коју су носили свети апостоли. Свети Владика је до краја Васељене проповиједао да је Христос васкрсао и да је Он Бог наш“-казао је јеромонах Исидор Јагодић.