O. Mirceta Sljivancanin

Протојереј Мирчета Шљиванчанин: Светитељи Божији су истински виноградари о којима је говорио Христос

Име: 26 08 2018 otac mirceta; Опис: "26_08_2018_otac_mirceta". Тип: audio/mpeg

У недјељу, 26. августа, 13. седмице по Педесетници, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици одслужена је Света Литургија.

Светом Литургијом началствовао је протојереј Мирчета Шљиванчанин уз саслужење протојереја Бранка Вујачића и ђакона Александра Лекића.

Након читања из Светога Јеванђеља вјерном народу се пастирским словом обратио началствујући протојереј Мирчета Шљиванчанин.

Отац Мирчета се у свом пастирском обраћању дотакао суштине и смисла прочитане јеванђелске приче, али и значаја и дубљег значења сваке Христове живе ријечи :

“Христос је говорио кроз ријечи, а те ријечи, те параболе односе се на свакодневни живот човјеков. А зашто нам је Господ тако говорио (у причама) ?

Говорио је тако да би нам кроз то показао да је ријеч Божија животна. Да се увијек може посматрати у контексту живота свакога човјека у овом свијету. Што значи да та ријеч Божија није са неког другог свијета или да је намијењена за неки други свијет, него то значи да је то ријеч спасења намијењена нама, у овоме свијету, намијењена је свима нама који желимо спасење.” – закључио је протојереј Мирчета Шљиванчанин.

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове је приступио и присајединио се већи број вјерног народа.