Protojerej Predrag Scepanovic

Protojerej Predrag Šćepanović: Budimo svi jedno u Hristu!

Ime: 12.02.2019 Otac Predrag Scepanovic Podgorica; Opis: Budimo svi jedno u Hristu! Tip: audio/mpeg

Na praznik kada naša Sveta Crkva proslavlja Sveta Tri Jerarha, 12. februara služena je Sveta liturgija u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Svetom službom Božijom načalstvovao je protojerej Predrag Šćepanović, uz sasluženje protojereja-stavrofora Dragana Mitrovića i Dalibora Milakovića, protojereja Miladina Kneževića i Branka Vujačića i protođakona Vladimira Jaramaza uz molitveno učešće protojereja Mirčete Šljivančanina i vjernog naroda.

Sabranom vjernom narodu obratio se načalstvujući protojerej Predrag Šćepanović, koji je govorio o prazniku i velikim učiteljima Crkve Božije, Svetim bogougodnicima – Vasiliju, Jovanu i Grigoriju.

Otac Predrag se tokom svog pastirskog obraćanja osvrnuo na važnost postizanja mira i jedinstva i zajedničarenja u Crkvi Hristovoj i našim sopstvenim životima koji su jedno sa tijelom Crkve.

Govoreći o jedinstvu, koje se ogleda u ljubavi, ljubljenju jedni drugih, u blagodarnosti i posvećenosti Gospodu Bogu, otac Predrag je povukao paralelu između 21. vijeka i vremena 4. vijeka kada su živjeli ovi ugodnici Božiji, budući da su i oni, svako na svoj način, svako prema svojim mogućnostima i darovima, upravo činili i svjedočili ljubav, tvrdu Božiju vjeru, smirenje, poslušanje i  neprekidno služenje i bližnjima, i Bogu.