Бриска Гора

Протојереј Синиша Смиљић: “Пјесма Божији знамен која слави страдалну и васкрслу Бриску гору премијерно на Радију Светигора“

Име: 12. 12.2020 Otac Sinisa Smiljic; Опис: Пјесма Божији знамен која слави страдалну и васкрслу Бриску гору премијерно на Радију Светигора Тип: audio/mpeg

Благодат коју су осјетили на рушевинама конака Светог Василија Острошког на Бриској Гори била је покретачка снага која је покренула младе људе из Беча и Републике Српске да сниме пјесму и спот о овој Светињи Божијој на Бриској Гори.

Таса из Беча, који је композитор и извођач предивне пјесме ,,Божији знамен“ успио је да на један прелијеп начин пренесе страдање, крст и васкрсење ове Светиње, и утјеху и благослов Светог Василија Острошког.

Ова пријемчива пјесма буди лијепе и танане осјећаје у људским душама. Снимана је у студију Саше Јоксимовића у Бечу, сниматељ је Срђан Вељо из Бијељине, док су координатори, иницијатори и монтажери пројекта Младен Еркић, Цвијетин Смиљић и Иван Поповић. Сарадник на пројекту је и Зоран Иванковић из Улциња.

Иста екипа припрема и документарни филм о Бриској гори о чему ћемо вас накнадно обавијестити“- каже парох улцињски протојереј Синиша Смиљић радосно представљајући ову предивну пјесму посвећену Светињи Бриске горе.

Продукција је Српско просвјетно и културно друштво ,,Просвјета“ из Беча које је, после Цркве, стуб очувања идентитета српског народа у Бечу. Својим пројектима, школама и организацијама ово друштво учествује у сабирању нашег српског народа у Бечу и шире.
Отац Синиша је подсјетио и на страдање и историјат Светиње на Бриској гори.

Слободанка Грдинић