Отац Гојко Грбаљ

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић: Политичари морају да схвате да не могу ратовати против светиња

Име: 10.02.2020 BESJEDA O GOJKO PEROVIC; Опис: Политичари морају да схвате да не могу ратовати против светиња Тип: audio/mpeg

Манастир Подластва одредиште свих Грбљана који су се литијски из разних праваца овог краја сабрали у њему. Сабранима се пред грбаљском светињом обратио протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, који је поручио да политичари морају да схвате да не могу ратовати против светиња:

Грбаљ„Да не могу светиње трпати у неке пролазне дневне политике које се мијењају из часа у час. Ми смо свједоци да људи који владају овом земљом су тако лако мијењали и политике и идеологије. И то није тема за пред ову светињу, никад не би била тема да није овога закона. А сада кажемо, радите шта хоћете, само не дирајте светиње, јер ми не дамо наше светиње. Оно што тражимо, што је речено простим српским језиком не дамо светиње, то је уписано у декларације свих модерних држава задњих 200 година. Политика на једну, а Црква на другу страну, то се зове секуларна држава. И ми се данас боримо за поштовање Устава ове земље, који баш тако каже, држава и политика на једну, а светиње на другу страну”, казао је Перовић и поручио да нема тога ко може зауставити литије и молебне.