Otac Gojko Grbalj

Protojerej-stavrofor Gojko Perović: Političari moraju da shvate da ne mogu ratovati protiv svetinja

Ime: 10.02.2020 BESJEDA O GOJKO PEROVIC; Opis: Političari moraju da shvate da ne mogu ratovati protiv svetinja Tip: audio/mpeg

Manastir Podlastva odredište svih Grbljana koji su se litijski iz raznih pravaca ovog kraja sabrali u njemu. Sabranima se pred grbaljskom svetinjom obratio protojerej-stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, koji je poručio da političari moraju da shvate da ne mogu ratovati protiv svetinja:

Grbalj„Da ne mogu svetinje trpati u neke prolazne dnevne politike koje se mijenjaju iz časa u čas. Mi smo svjedoci da ljudi koji vladaju ovom zemljom su tako lako mijenjali i politike i ideologije. I to nije tema za pred ovu svetinju, nikad ne bi bila tema da nije ovoga zakona. A sada kažemo, radite šta hoćete, samo ne dirajte svetinje, jer mi ne damo naše svetinje. Ono što tražimo, što je rečeno prostim srpskim jezikom ne damo svetinje, to je upisano u deklaracije svih modernih država zadnjih 200 godina. Politika na jednu, a Crkva na drugu stranu, to se zove sekularna država. I mi se danas borimo za poštovanje Ustava ove zemlje, koji baš tako kaže, država i politika na jednu, a svetinje na drugu stranu”, kazao je Perović i poručio da nema toga ko može zaustaviti litije i molebne.