Јован Маркуш

Јован Маркуш- О недавно објављеном зборнику докумената „Црна Гора кроз историјска документа- народ, језик, црква и држава“

Име: 01.12.2021-Jovan Markus-Crna Gora kroz istorijska dokumenta; Опис: Јован Маркуш Тип: audio/mpeg

Гост на таласима нашег радија овог јутра био је публициста и историчар са Цетиња Јован Маркуш са којим смо разговарали о недавно објављеном зборнику докумената под називом „Црна Гора кроз историјска документа- народ, језик, црква и држава“.

Јован Маркуш документаОво капитално дјело је за кратко вријеме изазвало велику пажњу јавности како по својој документацији која је до сада била мање позната тако и несумњиво по својој обимности.

За слушаоце радија Светигора Јован Маркуш је између осталог казао: „Ово су документа не само за ову генерацију већ и за будуће генерације јер су сви документи скупљени на једно мјесто као свједочанство и ја немам никакве дилеме да ће ова књига да надживи не само мене већ и генерације које долазе.

Ја сам срећан што сам објавио ову књигу и на неки начин испунио благослов и завјет блаженопочившег митрополита црногорско приморског Амфилохија, личности која се рађа једном у сто година.“