Jovan Markuš

Jovan Markuš- O nedavno objavljenom zborniku dokumenata „Crna Gora kroz istorijska dokumenta- narod, jezik, crkva i država“

Ime: 01.12.2021-Jovan Markus-Crna Gora kroz istorijska dokumenta; Opis: Jovan Markuš Tip: audio/mpeg

Gost na talasima našeg radija ovog jutra bio je publicista i istoričar sa Cetinja Jovan Markuš sa kojim smo razgovarali o nedavno objavljenom zborniku dokumenata pod nazivom „Crna Gora kroz istorijska dokumenta- narod, jezik, crkva i država“.

Jovan Markuš dokumentaOvo kapitalno djelo je za kratko vrijeme izazvalo veliku pažnju javnosti kako po svojoj dokumentaciji koja je do sada bila manje poznata tako i nesumnjivo po svojoj obimnosti.

Za slušaoce radija Svetigora Jovan Markuš je između ostalog kazao: „Ovo su dokumenta ne samo za ovu generaciju već i za buduće generacije jer su svi dokumenti skupljeni na jedno mjesto kao svjedočanstvo i ja nemam nikakve dileme da će ova knjiga da nadživi ne samo mene već i generacije koje dolaze.

Ja sam srećan što sam objavio ovu knjigu i na neki način ispunio blagoslov i zavjet blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, ličnosti koja se rađa jednom u sto godina.“