Ranko Gojkovic

Публициста Ранко Гојковић о својој књизи “Од сумрака до Васкрсења Ловћена“

Име: 01. 02.2021 RANKO GOJKOVIC OD SUMRAKA DO VASKRSA LOVCENA; Опис: Од сумрака до Васкрсења Ловћена Тип: audio/mpeg

Ранко Гојковић: ,,Литијски покрет представља вјечити споменик животу и дјелу блаженопочившег Митрополита Амфилохија“

О својој књизи ,,Од сумрака до Васкрсења Ловћена“ говорио је, за наш Радио, њен аутор православни публициста Ранко Гојковић.

Од сумрака до Васкрсења ЛовћенаОво дјело изашло је у издању ,,Православне фондације“ која је основана 2019. године са благословом блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

Говорећи о свом дјелу и болној теми нашег народа завјетној Његошевој цркви- Ловћенској капели коју је посебно у последње дане свог овоземљског живота актуелизовао наш блаженопочивши Митрополит Митрополит Амфилохије, наследник Његошев на трону цетињских митрополита, Гојковић подсјећа на значај и обавезу испуњења завјетне жеље великог пјесника а сада и његовог наследника, нашег Митрополита Амфилохија.

Гојковић је говорио и о свом учешћу на нашим литијама за одбрану Светиња и вјере православне рекавши су литије пролазиле не само кроз градове и села него и кроз срца људи, преображавајући их и враћајући себи, својим изворима, националној и вјерској свијести.

Литије у Црној Гори су највеће чудо које је обиљежило прошлу годину у цијелом свијету.

Црногорски крсни входови су нешто што треба да буде показатаељ српском роду да свако чисто обраћање Богу наилази на одјек са небеса. Литијски покрет представља један вјечити споменик животу и дјелу блаженопочившег Митрополита Амфилохија“- каже Гојковић.

Он се осврнуо и на рад ,,Православне фондације“ која је основана 2019. године са благословом блаженопочившег Митрополита Амфилохија, а и на отворено писмо које су недавно упутили српски интекелтуалци САНУ поводом изјаве њеног предсједника Костића о нашој Светој земљи, Косову и Метохији, чији је између осталих и Гојковић потписник.

Слободанка Грдинић