Radinko Krulanović

Radinko Krulanović

Radinko Krulanović najavio promocije svoje zbirke pjesama AD FONTES u Nikšiću i Podgorici

Ime: 02.04.2019 Krulanovic AD FONTES; Opis: Radinko Krulanović najavio promocije svoje zbirke pjesama AD FONTES Tip: audio/mpeg

Krulanović: “AD FONTES znači povratak sopstvenim izvorima, kulturi i duhovnosti“

Gost u studiju našeg Radija bio je Radinko Krulanović koji je najavio promocije svoje nove zbirke pjesama AD FONTES koje će biti održane u četvrtak 4. aprila u Parohijskom domu u Nikšiću i u petak 5. aprila u Knjižari Matice srpske (Rimski trg 50/1) u Podgorici.

Na promociji u Nikšiću govoriće: prof. dr Jelica Stojanović, protojerej Miodrag Todorović, dr Marija Jeftimijević Mihajlović i autor. Uz učešće muzičke grupe Džanum, poeziju će govoriti i program voditi prof. Marija Jelić.

Na promociji knjige u Podgorici učestvovaće dr Marija Jeftimijević Mihajlović, mr Milorad Durutović, prof. Maja Simović i autor, poeziju će govoriti moderator večeri prof. Marija Jelić uz učešće soliste Branke Zečević.

Radinko Krulanović rođen je 26. 02. 1970. u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, smjer Filosofija. Radio kao profesor filosofije i logike u gimnaziji „Stojan Cerović“ od 1989. do 2002. godine. Od 2002. do 2004. godine radio kao pomoćnik direktora gimnazije „Stojan Cerović“ kad i ostaje bez posla zbog neprihvatanja preimenovanja srpskog jezika u maternji. Od 2009. izvršni je direktor D. O. O. Glasnika (Knjižara Matice srpske). Objavio tri zbirke poezije: Tišinom ti govorim (2016), Riječi koje ne dajem olako (2017), Ad fontes (2019) godine (izdavač:Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori).