Рајо Војиновић

Рајо Војиновић: ,,Радујем се што сам на ,,Ђедовом сабору“ учествовао у васкрсењској радости мјештана Осојана“

Име: 10. 08.2021 RAJO VOJINOVIC; Опис: Рајо Војиновић Тип: audio/mpeg

“Радујем се што сам на ,,Ђедовом сабору“ учествовао у васкрсењској радости мјештана Осојана“- казао је Радију ,,Светигора“ уредник истоименог часописа Митрополије црногорско-приморске Рајо Војиновић народни гуслар који је уз струне гусала разгалио срца мјештана Осојана на првом “Ђедовом сабору“ посвећеном блаженог спомена Митрополиту Амфилохију, којим су Срби из овог метохијског села обиљежили двадесету годишњицу повратка на своја огњишта.

Рајо Војиновић нам преноси дирљиве утиске које носи са ,,Ђедовог сабора“ и сусрета са мјештанима Осојана, који су пролазећи тешко распеће од 1999. године наовамо, како рече Митрополит Јоаникије, доживјели мали Васкрс.

“На лицима наше браће у Осојану видљиво је страдње али и Васкрсење а посебно је дирљива та њихова радост због нашег доласка, та радост сусрета и сазнање да нису заборављени, да су уз њих увијек њихова браћа из Црне Горе“- каже Рајо Војиновић.

Војиновић, који је више од деценију, пратио блаженопочившег Митрополита Амфилохија, радујући људе својом пјесмом уз струне гусала, сјетио се и потресних сцена са сахране дјечака Панта Дакића и Ивана Јововића у Гораждевцу гдје је пратио Митрополита који је служио опијело а исто тако и свог одласка у Грачаницу након злочина у Ливадицама, наглашавајући и значај нашег Радија у тим тешким тренуцима за наш народ.

Слободанка Грдинић