Vaskrsenje Hristovo

Raspored bogosluženja Mitropolita Amfilohija i Vladike Metodija za Strasnu sedmicu i Vaskrs

Na Veliku srijedu, 24. aprila Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služiće sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju pređeosvećenih darova u manastiru Ostrogu sa početkom u 8 časova i službu jeleosvećenja, sa početkom u 15 časova. Vikarni Episkop dioklijski g. Metodije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju pređeosvećenih darova u Cetinjskom manastiru, sa početkom u 8 časova i službu jeleosvećenja u 15 časova.

Na Veliki četvrtak, 25. aprila Mitropolit Amfilohije služiće  Svetu službu Božiju u manastiru Ostrog, sa početkom u 8 časova. Vladika Metodije služiće Liturgiju u Cetinjskom manastiru u 8 časova.

Na Veliki petak, 26. aprila Mitropolit Amfilohije i Vladika Metodije služiće Večernje sa iznošenjem plaštanice u Cetinjskom manastiru u 16 časova.

Na Veliku subotu, 27. aprila  Mitropolit Amfilohije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, sa početkom u 8 časova. Vladika Metodije služiće Liturgiju u manastiru Miholjska Prevlaka, sa početkom u 8 časova.

Na VASKRS, 28. aprila Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sa početkom u 8 časova. Vladika Metodije služiće Vaskršnju liturgiju u Cetinjskom manastiru nakon svečanog Vaskršnjeg jutrenja koje počinje u 4 časa.

U 12 časova Mitropolit Amfilohije će u manastiru Svetog Dimitrija na Boanu Kadića osveštati vaskrnja jaja, a Vladika Metodije u Virpazaru, takođe u 12 časova.

Na Vaskršnji ponedjeljak, 29. aprila Mitropolit Amfilohije služiće Svetu službu Božiju u crkvi Svete Trojice u kutima – Zelenika, sa početkom u 9 časova, a onda će kroz Kute i Zeleniku predvoditi tradicionalnu Litiju. Vladika Metodije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Vranjina na Skadarskom jezeru, sa početkom u 9 časova.

Na Vaskršnji utorak, 30. aprila Mitropolit Amfilohije služiće Svetu službu Božiju u Murini, a Vladika Metodije u manastiru Podmaine, sa početkom u 8,30 časova.