Bozic Ikona

Raspored bogosluženja Mitropolita Amfilohija za Božićne praznike

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služiće na Badnji dan, 6. januara sa sveštenstvom Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru, sa početkom u 8 časova. U 13 časova Vladika će blagosiljati i nalagati badnjake pred manastirom Svetog Nikole na Obodu Crnojevića, u 15 časova pred Cetinjskim manastirom, a u 17,30 časova u manastiru Kostrikovača u Mrtvom Dubokom.

Na Božić, 7. januara Mitropolit Amfilohije će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sa početkom u 8 časova.

Na Sabor Presvete Bogorodice, 8. januara Mitropolit Amfilohije će služiti Svetu službu Božiju u manastiru Morača, sa početkom u 9 časova.

Na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana – Šćepandan Vladika će Svetu arhijerejsku liturgiju služiti u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, sa početkom u 9 časova. On će u nastavku službe sa sveštenstvom obaviti osvećenje spomen obilježja knjazu Nikoli i oslobodiocima Bara od Turaka, povodom 140 godina od ovoga događaja.