Баштионик

Разговор Оливере Радић са члановима “Баштионика“ и оцем Иларионом из Осовице

Име: 18. 11. 2019 OLIVERA BASTIONIK I OTAC ILARION OSOVICKI; Опис: Разговор Оливере Радић са члановима "Баштионика“ и оцем Иларионом из Осовице Тип: audio/mpeg

Са члановима Српског сабрања ,,Баштионик“ из Бања Луке, на Косово и Метохију дошао је и јеромонах Иларион из манастира Осовице. Осим посјете светињама и учешћа на слави манастира Светих Врача у Зочишту, Баштионичари и отац Иларион су посјетили и ОШ ,,Доситеј Обрадовић” у Ораховцу, дружили се са ђацима и наставницима, а такође и са ђацима ораховачке Гимназије, уручивши годишњу стипендију за једног ученика ове школе.

При посјети школи у Ораховцу сестра Оливера Радић разговарала је са јеромонахом Иларионом.

Са предсједником Српског сабрања ,,Баштионик“ Оливера је разговарала у Великој Хочи, гдје су Баштионичари, као и прошле године, уручили по 50 евра бебама рођеним у 2019. години.

За трпезом љубави у Великој Хочи, отац Иларион се обратио Баштионичарима, гимназијалцима и домаћинима.

У оквиру посјете Косову и Метохији чланови ,,Баштионика“ посетили су и манастире Грачаницу, Високе Дечане, Пећку Патријаршију, Свете Архангеле, поклонили се моштима Свете Босиљке Пасјанке у Пасјану, уручили помоћ за неколико породица а све то у сарадњи са Епархијом Рашко-призренском и НВО Мајка девет Југовића.