Baštionik

Razgovor Olivere Radić sa članovima “Baštionika“ i ocem Ilarionom iz Osovice

Ime: 18. 11. 2019 OLIVERA BASTIONIK I OTAC ILARION OSOVICKI; Opis: Razgovor Olivere Radić sa članovima "Baštionika“ i ocem Ilarionom iz Osovice Tip: audio/mpeg

Sa članovima Srpskog sabranja ,,Baštionik“ iz Banja Luke, na Kosovo i Metohiju došao je i jeromonah Ilarion iz manastira Osovice. Osim posjete svetinjama i učešća na slavi manastira Svetih Vrača u Zočištu, Baštioničari i otac Ilarion su posjetili i OŠ ,,Dositej Obradović” u Orahovcu, družili se sa đacima i nastavnicima, a takođe i sa đacima orahovačke Gimnazije, uručivši godišnju stipendiju za jednog učenika ove škole.

Pri posjeti školi u Orahovcu sestra Olivera Radić razgovarala je sa jeromonahom Ilarionom.

Sa predsjednikom Srpskog sabranja ,,Baštionik“ Olivera je razgovarala u Velikoj Hoči, gdje su Baštioničari, kao i prošle godine, uručili po 50 evra bebama rođenim u 2019. godini.

Za trpezom ljubavi u Velikoj Hoči, otac Ilarion se obratio Baštioničarima, gimnazijalcima i domaćinima.

U okviru posjete Kosovu i Metohiji članovi ,,Baštionika“ posetili su i manastire Gračanicu, Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Svete Arhangele, poklonili se moštima Svete Bosiljke Pasjanke u Pasjanu, uručili pomoć za nekoliko porodica a sve to u saradnji sa Eparhijom Raško-prizrenskom i NVO Majka devet Jugovića.