Otac Slobodan Jokic

Протојереј-ставрофор Слободан-Јокић

Разговор са оцем Слободаном Јокићем аутором књиге „Ломљење хљеба“

Име: 26.03.2021-razgovor sa o. slobodanom jokicem; Опис: Разговор са оцем Слободаном Јокићем аутором књиге „Ломљење хљеба“ Тип: audio/mpeg

„Митрополит Амфилохије и архимандрит Лазар (Аџић) су двије духовне громаде које су оставиле печат неизбрисиви у мом животу.

Ломљење ХљебаОсим молитвеног сјећања које, надам се, неће никад престати, желио сам да и на неки видљиви начин утиснем печат да је ова књига сјећање, прије свега, и захвалност њима двојици због тога што сам данас ово што јесам и што идем кроз живот као хришћанин и свештеник, касније то рукоположење преко руку Владике Јоаникија.

Они су ме учили шта је смисао тог хљеба живота, које је Свето Причешће, и тог литургијског живота. Кад се утемељите у животу на правим основама, кад су те основе чврсте и јаке, кад их „ударају“ овакви људи, као што су Митрополит Амфилохије и отац Лазар Острошки, онда вам је све некако лакше.

Кад су јаки темељи онда може нешто да се изгради, сад, колико сам се изградио то Бог и народ Божји нека суде“, каже у разговору за Радио Светигору протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архиејерејски намјесник никшићки, чија књига „Ломљење хљеба“ је, ових дана, изашла из штампе, у издању Института за српску културу из Никшића.

Тим поводом са оцем Слободаном разговарала је Сенка Чоловић Шумић