Rajo Jevric

Режисер Радисав-Рајо Јеврић

Режисер Радисав-Рајо Јеврић најављује србијанску премијеру филма „Тихи кутак Христов“

Име: 27.04. 2018. RAJO JEVRIC; Опис: Рајо Јеврић најављује србијанску премијеру филма „Тихи кутак Христов“ Тип: audio/mpeg

Рајо Јеврић: “Нека сви наши путеви воде у Јерусалим”

После свјетске премијере, прошлог љета у Чикагу, играно-документарни филм „Тихи кутак Христов“ о новопросијавшем Светитељу наше Цркве- Светом Мардарију Љешанско-либертвилском, први пут ће бити приказан и у Србији 4. маја у крипти Храма Светог Саве у Београду.

На пројекцији филма ће, између осталих, говорити Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије.

О овом филмском остварењу, о више пута награђиваном филму ,,Такве вјере ни у Израиљу не нађох као и о утисцима које носи са снимања ових филмова, разговарали смо са режисером Рајом Јеврићем, који је послао и дубоку поруку младим умјетницима и онима који се тек спремају да крену тим путем.

“Ми, на свом животном путу, морамо да схватимо гдје је уходиште и тачка до које се мора доћи, а која је Господ наш. Може се долазити различитим путевима, са свих страна, али се до те Тачке мора доћи. Нека сви наши путеви воде у Јерусалим“-поручује Јеврић.

Филм „Тихи кутак Христов“ је снимљен по благослову Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија у продукцији манастира Острог. Извршни продуцент и дистрибутер је Делиус филм, а сценарио и режију потписује Радисав Јеврић.

Осим у Либертвилу и Подгорици. филм је приказан и на Православном фестивалу у Краснодару и Сретењском православном фестивалу у Подмосковљу на коме је награђен.

У главним улогама су Радивоје Раша Буквић (владика Мардарије), Небојша Глоговац (отац Жика), Кристина Стевовић (мајка Ивона), Лазар Шћекић, Вук Бундало, Слобода Мићаловић и Симо Требјешанин. Директор фотографије је Миодраг Миша Јелић. Музику за филм урадили су Матеа Прљевић и Елена Караиндроу.