Rajo Jevric

Režiser Radisav-Rajo Jevrić

Režiser Radisav-Rajo Jevrić najavljuje srbijansku premijeru filma „Tihi kutak Hristov“

Ime: 27.04. 2018. RAJO JEVRIC; Opis: Rajo Jevrić najavljuje srbijansku premijeru filma „Tihi kutak Hristov“ Tip: audio/mpeg

Rajo Jevrić: „Neka svi naši putevi vode u Jerusalim“

Posle svjetske premijere, prošlog ljeta u Čikagu, igrano-dokumentarni film „Tihi kutak Hristov“ o novoprosijavšem Svetitelju naše Crkve- Svetom Mardariju Lješansko-libertvilskom, prvi put će biti prikazan i u Srbiji 4. maja u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Na projekciji filma će, između ostalih, govoriti Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski G. Amfilohije.

O ovom filmskom ostvarenju, o više puta nagrađivanom filmu ,,Takve vjere ni u Izrailju ne nađoh kao i o utiscima koje nosi sa snimanja ovih filmova, razgovarali smo sa režiserom Rajom Jevrićem, koji je poslao i duboku poruku mladim umjetnicima i onima koji se tek spremaju da krenu tim putem.

„Mi, na svom životnom putu, moramo da shvatimo gdje je uhodište i tačka do koje se mora doći, a koja je Gospod naš. Može se dolaziti različitim putevima, sa svih strana, ali se do te Tačke mora doći. Neka svi naši putevi vode u Jerusalim“-poručuje Jevrić.

Film „Tihi kutak Hristov“ je snimljen po blagoslovu Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Amfilohija u produkciji manastira Ostrog. Izvršni producent i distributer je Delius film, a scenario i režiju potpisuje Radisav Jevrić.

Osim u Libertvilu i Podgorici. film je prikazan i na Pravoslavnom festivalu u Krasnodaru i Sretenjskom pravoslavnom festivalu u Podmoskovlju na kome je nagrađen.

U glavnim ulogama su Radivoje Raša Bukvić (vladika Mardarije), Nebojša Glogovac (otac Žika), Kristina Stevović (majka Ivona), Lazar Šćekić, Vuk Bundalo, Sloboda Mićalović i Simo Trebješanin. Direktor fotografije je Miodrag Miša Jelić. Muziku za film uradili su Matea Prljević i Elena Karaindrou.