2

Предсједник Удружења новинара Црне Горе г. Горан Ћетковић

Са предсједником Удружења новинара Црне Горе г. Гораном Ћетковићем разговарали смо поводом Прве годишње награде Удружења новинара Црне Горе и 23. јануара Дана новинара Црне Горе

Име: 22.01.2019 UNCG Goran Cetkovic; Опис: Са предсједником Удружења новинара Црне Горе г. Гораном Ћетковићем разговарали смо поводом Прве годишње награде Удружења новинара Црне Горе Тип: audio/mpeg

Редакцији Радија “Светигора“ припала је Прва годишња награда Удружења новинара Црне Горе, саопштио је жири за додјелу годишњих новинарских награда за 2018. годину

 

Тим поводом разговарали смо са предсједником Удружења новинара Црне Горе г. Гораном Ћетковићем, који каже да је ова заслужена награда нашем Радију требало да буде додијељена и раније.

,,Важно је прво се кандидовати. Ви сте имали један врло значајан и важан предлог за награду коју жири није могао пренебрегнути ни у ком случају тако да је једногласно донио ову одлуку. Ова награда требала је доћи и раније, али сада је вријеме да сви јасно кажемо шта мислимо о Радију ,,Светигора“-каже Горан Ћетковић предсједник УНЦГ.
Он додаје да специфичности које важе за Црну Гору дају посебне параметре према којима би се требало водити када се неки медијски програм реализује.

1“Колико год програма да емитује Радио “Светигора“, ако тај програм слуша било која друга национална заједница или конфесија, неће се осјетити запостављено или ружно, на било који начин. То је идеја водиља којом треба да се воде сви медији који имају свој национални или вјерски префикс, област интерсовања. Они треба да воде рачуна да истичу посебности своје вјерске, националне или било које друго скупине али да због тога неком другом не забадају прст у око. Дакле, ако сте ви црквени Радио Српске православне Цркве да се нико ко је муслиман, римокатолик или јевреј не осјети ружно док слуша таласе Радио “Светигоре“. Ви сте ту мисију врло успјешно остварили. Хвала вам на двадесетогодишњем едуковању.

Наши људи имају ту традицију, јер знамо да је Црна Гора настала на темељима наше Православне Цркве. У ово кризно вријеме није случајно да је технологија дозволила да чујемо молитву и преко радијских таласа. Ако Бог да да буде и нека телевизија у наредних пар годин. Није на штету ништа што је добро и корисно и што шаље добре поруке какве ви шаљете“- каже предсједник УН Црне Горе г. Горан Ћетковић.