2

Predsjednik Udruženja novinara Crne Gore g. Goran Ćetković

Sa predsjednikom Udruženja novinara Crne Gore g. Goranom Ćetkovićem razgovarali smo povodom Prve godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore i 23. januara Dana novinara Crne Gore

Ime: 22.01.2019 UNCG Goran Cetkovic; Opis: Sa predsjednikom Udruženja novinara Crne Gore g. Goranom Ćetkovićem razgovarali smo povodom Prve godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore Tip: audio/mpeg

Redakciji Radija “Svetigora“ pripala je Prva godišnja nagrada Udruženja novinara Crne Gore, saopštio je žiri za dodjelu godišnjih novinarskih nagrada za 2018. godinu

 

Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom Udruženja novinara Crne Gore g. Goranom Ćetkovićem, koji kaže da je ova zaslužena nagrada našem Radiju trebalo da bude dodijeljena i ranije.

,,Važno je prvo se kandidovati. Vi ste imali jedan vrlo značajan i važan predlog za nagradu koju žiri nije mogao prenebregnuti ni u kom slučaju tako da je jednoglasno donio ovu odluku. Ova nagrada trebala je doći i ranije, ali sada je vrijeme da svi jasno kažemo šta mislimo o Radiju ,,Svetigora“-kaže Goran Ćetković predsjednik UNCG.
On dodaje da specifičnosti koje važe za Crnu Goru daju posebne parametre prema kojima bi se trebalo voditi kada se neki medijski program realizuje.

1“Koliko god programa da emituje Radio “Svetigora“, ako taj program sluša bilo koja druga nacionalna zajednica ili konfesija, neće se osjetiti zapostavljeno ili ružno, na bilo koji način. To je ideja vodilja kojom treba da se vode svi mediji koji imaju svoj nacionalni ili vjerski prefiks, oblast intersovanja. Oni treba da vode računa da ističu posebnosti svoje vjerske, nacionalne ili bilo koje drugo skupine ali da zbog toga nekom drugom ne zabadaju prst u oko. Dakle, ako ste vi crkveni Radio Srpske pravoslavne Crkve da se niko ko je musliman, rimokatolik ili jevrej ne osjeti ružno dok sluša talase Radio “Svetigore“. Vi ste tu misiju vrlo uspješno ostvarili. Hvala vam na dvadesetogodišnjem edukovanju.

Naši ljudi imaju tu tradiciju, jer znamo da je Crna Gora nastala na temeljima naše Pravoslavne Crkve. U ovo krizno vrijeme nije slučajno da je tehnologija dozvolila da čujemo molitvu i preko radijskih talasa. Ako Bog da da bude i neka televizija u narednih par godin. Nije na štetu ništa što je dobro i korisno i što šalje dobre poruke kakve vi šaljete“- kaže predsjednik UN Crne Gore g. Goran Ćetković.