20200812 094430

Sabranje u nikšićkoj Sabornoj crkvi: Crkveni hor proslavio svoju slavu

Ime: 12. 08.SLAVA HORA U NIKSICU; Opis: Crkveni hor proslavio svoju slavu Tip: audio/mpeg

Na praznik Prepodobne mati Angeline Srpske, u srijedu 12. avgusta 2020. molitveno i svečano je bilo u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

Svetu Arhijerejsku Liturgiju, uz sasluženje sveštenstva i monaštva Eparhije, služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki G. Joanikije.

Liturgiju je pojanjem pratio hor Prepodobne mati Angeline, čiji su članovi sa dirigenticom Anom Bojić, proslavili svoju slavu.

Nakon čitanja svetog Jevanđelja, liturgijskom propovjedi obratio se protojerej Nikola Marojević, osvrnuvši se na pročitano jevanđeljsko začalo.

Praznik Svete majke Angeline Krušedolske i slavu horu Svete majke Angeline čestitao je Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Naveo je da je danas veliko slavlje u cijelom srpskom rodu, naročito u manastiru Krušedolu, a od tog slavlja i mi danas, takođe, imamo radost na ovoj svetoj službi.

Osveštan je i prelomljen slavski kolač, koji su u slavu svoje nebeske zaštitnice, pripremili članovi hora sa svojom dirigenticom.

U prazničnoj radosti blagosiljan je i prelomljen slavski kolač povodom imendana Angeline Jaramaz, ćerke protođakona Vladimira Jaramaza.