Plivanje Bogojavljenje

Saopštenje Crkvene opštine podgoričke povodom Bogojavljenskog plivanja

Obavještavamo vjerni narod i sve ljude dobre volje da će, zbog teške epidemiološke izazvane virusom korona i nekoliko hiljada oboljelih u Crnoj Gori, ove godine kao i prethodne 2021. godine, izostati tradicionalno masovno plivanje za Bogojavljenskim krstom na sastavcima rijeka Morače i Ribnice.

Ne prekidajući tradiciju, sveštenici će osveštati rijeke i prenijeti blagoslov Bogojavljenja na grad Podgoricu i Crnu Goru.

Na ovaj način Crkva, kao duhovna majka naroda želi da saosjeća sa onima koji su izgubili svoje najmilije, kao i sa onima koji su životno ugroženi, a koji se  bore sa opakim virusom i drugim teškim bolestima koje pogađaju zdravlje naroda u Crnoj Gori.

Kao odgovorni pravoslavni hrišćani ne želimo da se pravimo kao da se ništa oko nas ne dešava, da ljudi ne boluju i ne bore se za život i da je stanje redovno.

U ime hrabrih i dostojanstvenih plivača koji godinama plivaju i vjernog naroda, Crkvena opština podgorička će po blagoslovu Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita Crnogorsko-Primorskog g. JOANIKIJA uručiti Kliničko-bolničkom Centru Crne Gore-Infektivnoj klinici na kojoj se liječe bolesnici oboljeli od opakog virusa, skroman novčani prilog za jedan obrok svim pacijentima i zaposlenima.

Cijeneći nesebičnu žrtvu i ogroman trud medicinskih radnika Kliničko-bolničkog centra u Podgorici, kao i svih drugih medicinskih radnika u cijeloj Crnoj Gori, molimo se Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi da podari zdravlje, mir i slogu svim žiteljima Podgorice, Crne Gore i čitavog svijeta.

Bog se javi! Vaistinu se javi!

MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

CRKVENA OPŠTINA PODGORIČKA