Пливање Богојављење

Саопштење Црквене општине подгоричке поводом Богојављенског пливања

Обавјештавамо вјерни народ и све људе добре воље да ће, због тешке епидемиолошке изазване вирусом корона и неколико хиљада обољелих у Црној Гори, ове године као и претходне 2021. године, изостати традиционално масовно пливање за Богојављенским крстом на саставцима ријека Мораче и Рибнице.

Не прекидајући традицију, свештеници ће освештати ријеке и пренијети благослов Богојављења на град Подгорицу и Црну Гору.

На овај начин Црква, као духовна мајка народа жели да саосјећа са онима који су изгубили своје најмилије, као и са онима који су животно угрожени, а који се  боре са опаким вирусом и другим тешким болестима које погађају здравље народа у Црној Гори.

Као одговорни православни хришћани не желимо да се правимо као да се ништа око нас не дешава, да људи не болују и не боре се за живот и да је стање редовно.

У име храбрих и достојанствених пливача који годинама пливају и вјерног народа, Црквена општина подгоричка ће по благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита Црногорско-Приморског г. ЈОАНИКИЈА уручити Клиничко-болничком Центру Црне Горе-Инфективној клиници на којој се лијече болесници обољели од опаког вируса, скроман новчани прилог за један оброк свим пацијентима и запосленима.

Цијенећи несебичну жртву и огроман труд медицинских радника Клиничко-болничког центра у Подгорици, као и свих других медицинских радника у цијелој Црној Гори, молимо се Светој Тројици, Богу Љубави да подари здравље, мир и слогу свим житељима Подгорице, Црне Горе и читавог свијета.

Бог се јави! Ваистину се јави!

МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКА

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ПОДГОРИЧКА