Vladika Joanikije

Saopštenje o zdravstvenom stanju vladike Joanikija: Liječenje uspješno privedeno kraju

Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskoh, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda ljekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija, i konstatovali da je liječenje uspješno privedeno kraju.

Serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitijela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na korona virus.

Po trenutno važećim epidemiološkim mjerama zakonski period samoizolacije Episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namijenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane ljekara.

Episkop će po preporuci ljekara započeti kontrolisan i postepen povratak pastirskim dužnostima.

Ovim putem  u ime Episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražavamo zahvalnost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane, na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostočkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vrijeme Episkopovog kućnog liječenja. Osobitu,  srdačnu blagodarnost iskazujemo ljekaru Episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić.

Informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.