2

Историчар Делибор Кајевић: „Сарајевски Срби и Српска православна Црква у Сарајеву кроз историју“

Име: 18.10.2021 Sarajevski Srbi i srpska pravoslavna crkva u Sarajevu kroz istoriju 1; Опис: Историчар Делибор Кајевић Тип: audio/mpeg

У Друштву црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу, у петак 15. октобра 2021. одржано је предавање на тему „Сарајевски Срби и Српска православна Црква у Сарајеву кроз историју“, које је одржао историчар Делибор Кајевић из Источног Сарајева.

У име Друштва „Свети Георгије“ добродошлицу сабранима пожелио је Велимир Касалица, најављујући нова дешавања и предаваче у просторијама овог Друштва, чије дјеловање је недавно вредновано у окружењу.

У програму је учествовао др Васиљ Јововић,  који је у кратким цртама, подсјетио на догађаје, организоване у последњих неколико година поводом великог јубилеја – 800 година Српске Православне Цркве, у склопу чега су одржани бројни научни скупови на којима је учествовао и сам др Васиљ Јововић.

Модератор вечери био је Миљан Мијушковић, а по одржаном предавању публика је искористила прилику да историчару Делибору Кајевићу постави неколико питања која се односе на актуелну друштвено-политичку ситуацију у Републици Српској.