Архимандрит Данило (Трпчевски)

Архимандрит Данило (Трпчевски)

Саслушан отац Данило Трпчевски због пливања за Часни крст

Архимандрит Данило Трпчевски, игуман Манастира Светог Симеона Мироточивог у Старој вароши, саслушан је у Центру безбједности Подгорица поводом богојављенског пливања за Часни крст у Подгорици. Саслушање је трајало око два сата.

Отац Данило је освештао воде на саставцима Мораче и Рибнице у Подгорици, гдје се самоиницијативно окупио један број грађана и запливао за Часним крстом.

Основно државно тужилаштво у Подгорици затражило је од Управе полиције да прикупи изјаве од свештенства Митрополије црногорско приморске поводом данашњег пливања за Часни крст, пренијели су подгорички медији.

Митрополија црногорско-приморска ове године због пандемије коронавируса и мјера Министарства здравља, није организовала традиционално пливање за Богојављенски крст. Празник Крштења Господњег литургијски је прослављен у свим храмовима Митрополије. Поводом празника Богојављења Црквена општина подгоричка, свештено братство Саборног храма Христовог Васкрсења и Хуманитарни фонд ,,Човјекољубље” Митрополије црногорско-приморске са вјерним народом, благословом Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија, администратора Митрополије црногорско-приморске, уручили су данас Клиничко-болничком Центру Црне Горе новчани прилог за један оброк свим пацијентима и запосленима. У име Епископа Јоаникија, Ковид одјељењу Интерне клинике Клиничко-болничког центра Црне Горе додијељен је златни лик Светог Петра II Петровића Његоша – Ловћенског Тајновидца.

В.Д.