Arhimandrit Danilo (Trpčevski)

Arhimandrit Danilo (Trpčevski)

Saslušan otac Danilo Trpčevski zbog plivanja za Časni krst

Arhimandrit Danilo Trpčevski, iguman Manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Staroj varoši, saslušan je u Centru bezbjednosti Podgorica povodom bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Podgorici. Saslušanje je trajalo oko dva sata.

Otac Danilo je osveštao vode na sastavcima Morače i Ribnice u Podgorici, gdje se samoinicijativno okupio jedan broj građana i zaplivao za Časnim krstom.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je od Uprave policije da prikupi izjave od sveštenstva Mitropolije crnogorsko primorske povodom današnjeg plivanja za Časni krst, prenijeli su podgorički mediji.

Mitropolija crnogorsko-primorska ove godine zbog pandemije koronavirusa i mjera Ministarstva zdravlja, nije organizovala tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst. Praznik Krštenja Gospodnjeg liturgijski je proslavljen u svim hramovima Mitropolije. Povodom praznika Bogojavljenja Crkvena opština podgorička, svešteno bratstvo Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i Humanitarni fond ,,Čovjekoljublje” Mitropolije crnogorsko-primorske sa vjernim narodom, blagoslovom Preosvećenog Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija, administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, uručili su danas Kliničko-bolničkom Centru Crne Gore novčani prilog za jedan obrok svim pacijentima i zaposlenima. U ime Episkopa Joanikija, Kovid odjeljenju Interne klinike Kliničko-bolničkog centra Crne Gore dodijeljen je zlatni lik Svetog Petra II Petrovića Njegoša – Lovćenskog Tajnovidca.

V.D.