Slava Danilovgrada

Slava Danilovgrada i Hrama Svete Tekle

Ime: 04.10.2020 Otac Dragan Stanisic Danilovgrad; Opis: slave Danilovgrada i danilovgradskog sabornog hrama svete prvomučenice Tekle Ravnoapostolne Tip: audio/mpeg

Danilovgrad i Saborni hram Svete prvomučenice Tekle ravnoapostolne juče, 4. oktobra 2020. godine, proslavili su svoju slavu.

Svetom liturgijom je načalstvovao arhimandrit Vasilije, iguman manastira Klisina, iz eparhije Bihaćko-petrovačke, uz sasluženje sveštenstva i naroda Božijeg.

Nakon pročitanog odjeljka iz Svetog jevanđelja, brojnim okupljenim vjernicima se besjedom obratio protojerej-stavrofor Dragan Stanišić, paroh podgorički i profesor Cetinjske bogoslovije, koji je govorio o životu Svete Tekle i o primjeru njenog života kao idealu hrišćana i u monaštvu i u braku.

Na kraju Svete liturgije osvećen je slavski kolač i uručene zahvalnice ovogodišnjim domaćinima slave, gospodi Slaviši Gajiću, Aleksandru Kljuniću i Gojku Simoviću, nakon čega su ispred crkve svi prisutni ugošćeni od gostoljubivih domaćina. Tom prilikom prisutni su mogli da prate praznični program u kojem su učestvovali polaznici Škole vjeronauke pri Sabornom hramu Svete Tekle, narodni guslar Maksim Vojvodić i sirijski pojac Hilda.